Nieuw:

Sprouter

kweekkast voor verse kiemgroenten en tarwegras

Eyecatcher

Laat uw klanten zien hoe vers uw producten zijn.

Productieve eyecatcher

De Sprouter is een volautomatisch kweeksysteem voor het kweken van tarwegras en diverse kiemgroenten. De kast beschikt over een eigen belichtings-, beluchtings- en bewateringssysteem en kan in principe overal worden geplaatst. Ook daar waar geen daglicht is. De grote productiviteit van de Sprouter maakt hem uitermate geschikt voor gebruik in horeca.

In de kast produceert u ongeveer 70 shots tarwegras van 30 ML per week of 9600 gram kiemgroenten. Naast het feit dat u over een continue stroom vers tarwegras en/of kiemgroenten beschikt, haalt u een enorme “eye catcher” in huis. Het hele kiem- en groeiproces is door de plexiglazen deurtjes goed te volgen. Uw klanten zullen versteld staan dat hun tarwegrasshot ter plekke wordt gekweekt, geoogst en geperst. De Sprouter tarwegraskweekkast wordt geheel  plug & play geleverd, dus klaar voor gebruik.

Waarom kweken in een Sprouter

De Sprouter kweekkast voorziet u in een continue stroom van vers tarwegras en kiemgroenten. Na de oogst is het direct klaar voor consumptie. U eet de planten levend. Heel gezond. Niet alleen blijven waardevolle vitamines en bouwstoffen zo behouden, de smaak is een absolute sensatie.

Tarwegras staat bekend om zijn ontgiftende werking. Kiemgroenten zijn ware vitaminebommen en sommige beschikken over stoffen die kanker en hart- en vaatziekten  helpen voorkomen.
Maar de aller belangrijkste reden om zelf te gaan kweken is dat het een enorm leuke en leerzame bezigheid is.

Stevige opbrengst

Kweken in de Sprouter is erg eenvoudig. U kweekt in 48 meegeleverde speciale kweekbakjes. U kunt dus gelijktijdig verschillende kiemgroenten en tarwegras in de bakjes kweken. In elk kweekbakje kunt u wekelijks 45 ml tarwegrassap of 200 gram kiemgroenten kweken. In de Sprouter passen 48 kweekbakken. Dat wordt dus 2160 ml (=72 shots) tarwegrassap of 9600 gram kiemgroenten per week!

De Sprouter is een echte eyecatcher en daardoor zeer geschikt voor gebruik in restaurants, eetcafe’s, kantines.

Overal te plaatsen

De kweekkast is verkrijgbaar in 2 kleuren: hoogglans zwart of met zebrano houtmotief. De oerdegelijke constructie van aluminium profielen, kunststof hoekstukken en meubelplaat is onverwoestbaar. De plexiglazen deuren geven zicht op het fascinerende proces van de ontkiemende zaden. Het geheel wordt nog eens mooi uitgelicht door energiezuinige LED kweeklampen.

Heeft u specifieke wensen? Zou u graag een kweekkast op maat laten maken? Neem contact met ons op en we zullen u een vrijblijvende aanbieding doen.

Tarwegras en kiemgroenten kweken in 3 stappen

Eenvoud is het toverwoord van de Sprouter. Werken met de Sprouter in vol bedrijf zal slechts 1 a 2 uur per week van uw tijd vergen. U kweekt het tarwegras en de kiemgroenten in speciale meegeleverde kweekbakjes. In de kast is plaats voor 24 kweekbakjes, verdeeld over 4 etages. Als kweekmedium gebruikt u 100% biologische houtfase vellen. Dus geen geklieder met aarde.

Nadat u de de bakjes heeft ingezaaid, hoeft u ze alleen nog in de speciale “grow trays” te plaatsen. Het bewateren van de kweekbakjes gaat volledig automatisch. Het enige wat u hoeft te doen is het waterreservoir onder in de Sprouter schoon en gevuld met water te houden. We leverende Sprouter inclusief eenvoudige handleiding en kweekinstructies.

Stap 1

Plaats een kweekmatje in de kweekbakjes en spreid een egale laag zaden over de bodem.

Stap 2

Plaats maximaal 12 kweekbakjes in de “grow trays”.

Stap 3

Plaats de vier grow trays in de Sprouter kweekkast.

Specificaties Sprouter

Materiaal
 • Aluminium extrusie profielen
 • Kunststof hoekstukken
 • Meubelplaat 8mm
 • Plexiglas 4mm
 • Afwerking buitenzijde houtmotief Zebrano of hoogglans zwart
Schakelkast

 

 • Legrand Omnirex analoge tijdklok minimum inschakeltijd 15 min.
  Voor het instellen van de licht aan periode.
 • TBT digitale tijdklok, minimum inschakeltijd 1 min.
  Voor het instellen van het aantal bewateringsmomenten.
Afmetingen

(h x b x d): 171 X 68 X 48cm

Ventilator
 • 1 x Winflex axiaal ventilator, 185m3 / uur, 230V. 50Hz, 0,1A
 • Prima Klima K2600 koolstoffilter, ter voorkoming van ongewenste geuren.
Verlichting

2 x LED strip, 4000K, 12V, 36W

Irrigatie
 • 4 x Garland grow tray 56 x 40 x 4cm
 • 1 x 40 liter watervat
 • 1 x Aquaking HX 4500 irrigatiepomp
 • 1 x Aquaking HX 2500 cirkulatiepomp
 • 50 x kweekbak
 • 5 meter x cellulose kweekmat

Sprouter introductie film